TEČAJ

Prilagojen trening čuječnosti

Opis tečaja

Vsebina prilagojenega tečaja čuječnosti sledi standardnemu izvornemu programu (MBSR). Prav tako traja osem tednov, uporabljeni so enaki materiali za delo doma, vsako srečanje pa je skrajšano in traja med 60-75. Poteka lahko pred, med ali ob koncu delovnega časa v vaših ali naših prostorih. Optimalna velikost skupine je 12-20 ljudi.

Vtisi udeležencev

Najprej sem bila zaskrbljena kako se bo tečaj čuječnosti obnesel v poslovnem okolju. Po prvih dveh srečanjih pa sem se sprostila in ugotovila, da je g. Robert zelo strokoven, avtentičen in je zmožen ustvariti prijetno, varno vzdušje. Osebno mi je tečaj pomagal do nekaterih uvidov glede same sebe, mojega odzivanja in sprejemanja okolja. Spoznala sem kako se lahko na učinkovit način spoprijemam z vsakdanjimi opravki brez, da mi povzročajo stres. Skozi vsakodnevne vaje sem ugotovila, kako sem v resnici utrujena in tega ne opazim, ker sem večino časa na avtomatskem pilotu. Tečaj mi je zelo koristil tako na osebnem kot službenem področju. Predvsem pa mi je bilo všeč, ker smo se s sodelavci bolje povezali in je naše sodelovanje postalo še bolj prijetno in pristno. Tečaj je presegel moja pričakovanja, izveden je bil zelo korektno, strokovno in z veliko mero človeškosti. Hvaležna sem za to izkušnjo in jo toplo priporočam.
Mojca Čertanc
(Interenergo d.o.o.)
Na začetku nisem bila prepričana ali je to nekaj zame ali ne. Z vsakim srečanjem pa so mi vedno bolj bile jasne stvari. Sčasoma in z vajami sem prihajala do odkritij sebe. Umiritev in osredotočenje same nase ter na sedanji trenutek sta mi zelo pomagala. Tako pri vsakdanjih delih kot tudi dolgoročno. Mislim, da se vedno več zavedam stresnih situacij in ustrezno reagiram na njih. Najbolj sta mi bile všeč zadnje vaje in tema komunikacija in čuječnost v odnosih. Menim, da osebno na tem področju nisem najboljša in določeni predlogi mi bodo prav prišli. Prav tako bi bilo dobro, če bi lahko nadaljevali na to temo, saj je zelo prisotna v vsakdanjem življenju in prav takšna čuječa komunikacija prav pride vsakemu (v službi, v odnosu – partnerstvu, družini, prijateljskem).
udeleženka tečaja
(Interenergo d.o.o.)