Programi

Čuječnost na delovnem mestu

Številne raziskave so pokazale, da se posamezniki s treningom čuječnosti naučijo aktivno vplivati na svoje psiho-fizično počutje, kar ima za podjetja med drugim naslednje pozitivne učinke:

  • Znižanje stroškov zaradi odsotnosti z dela in fluktuacije zaposlenih.
  • Izboljšanje koncentracije, spomina in učnih sposobnosti.
  • Večja produktivnost in zadovoljstvo pri delu.
  • Hitrejše okrevanje in večja odpornost na negativna umska stanja.
  • Izboljšani odnosi med zaposlenimi in s strankami.

Vadba čuječnosti je preprosta a močna vadba za treniranje pozornosti. Raziskave kažejo, da je zelo učinkovita pri zmanjševanju stresa in anksioznosti, ter prinaša polno pomembnih koristi za zaposlene.

Trening čuječnosti za podjetja, je vložek v znižanje stroškov zdravstvene oskrbe in odsotnosti z dela, ki so povezani s posledicami stresa, kot tudi prispevek k izboljšanju zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih.

Programi čuječnosti za organizacije so namenjeni spoznavanju in sistematični uvedbi čuječnosti v podjetja in organizacije.

Dober prvi stik podjetja s čuječnostjo je običajno UVODNA DELAVNICA, ki ji lahko sledijo tudi bolj obsežni treningi čuječnosti npr. v obliki  PRILAGOJENE OSEM-TEDENSKE MBSR delavnice.

Vodstvenim kadrom in delovnim skupinam lahko ponudimo individualne oz. prilagojene programe.

Uvodna delavnica

Uvodne delavnice so eden najbolj učinkovitih načinov prve izkušnje s čuječnostjo in potencialnimi učinki vadbe le-te. So različnih dolžin, od 90 min do celodnevne delavnice ali rezidenčnih večdnevnih. Namenjene so vsem velikostim skupin.

Okvirna vsebina: predstavitev čuječnosti; predstavitev nekaterih znanstvenih raziskav, ki kažejo na njeno učinkovitost; prvi stik z nekaterimi vajami, ki prikažejo praktičnost in uporabnost čuječnosti na delovnem mestu. Večji del delavnice je praktičen!

Prilagojen trening čuječnosti

PRILAGOJENE (krajša srečanja, krajša vadba doma, specifike vaše organizacje) OSEM-TEDENSKE MBSR delavnice so običajno namenjene celovitemu obvladovanju stresa in izboljšanju počutja in zdravja zaposlenih ter učinkovitejši samo-regulaciji in komunikaciji. 

Vodstvenim kadrom in delovnim skupinam lahko ponudimo individualne oz. prilagojene programe čuječnosti na delovnem mestu.